INSCOP:Peste 37% dintre români cred că nu este justificată o intervenţie în Siria

| 25 sep, 2013

Majoritatea românilor au auzit despre conflictul din Siria, relevă un sondaj INSCOP, dar opiniile respondenţilor sunt împărţite în ceea ce priveşte utilizarea armelor chimice drept un argument legitim pentru o acţiune armată împotriva regimului de la Damasc.

Notorietatea conflictului sirian este ridicată, 73,7% dintre români spunând că au auzit de el. 20,7% dintre respondenţi declară că nu au auzit de conflictul din Siria, în timp ce 5,6% nu ştiu sau nu răspund.

Peste 35% (35,4%) dintre români consideră că utilizarea armelor chimice în Siria reprezintă un motiv legitim de intervenţie internaţională împotriva regimului lui Bashar Al-Assad, în timp ce pentru 37,5% dintre respondenţi utilizarea armelor chimice nu reprezintă o justificare pentru o intervenţie externă. 27% nu ştiu sau nu răspund.

Sondajul, realizat de INSCOP Research la comanda Adevărul, a fost realizat în perioada 10 - 17 septembrie pe un eşantion de 1.050 persoane şi este reprezentativ pentru populaţia României de 18 ani şi peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de 3%, la un grad de încredere de 95%. Tipul eşantionului: multistratificat, probabilistic.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ