Înscrierea la ORA DE RELIGIE se va putea face la începutul fiecărui ciclu școlar

| 24 feb, 17:48

Înscrierea la ora de religie se va putea face la începutul fiecărui ciclu școlar, renunțarea la această opțiune se poate face oricând, iar cel care nu dorește să studieze nu optează pentru ora de religie, a declarat marți președintele Comisiei juridice, deputatul Bogdan Ciucă, după ședința în care a fost dezbătut acest subiect.

Potrivit acestuia, propunerile Comisiei, luate pe baza deciziei CCR potrivit căreia religia poate fi studiată în școli doar la cerere, vor fi prezentate Comisiei de învățământ din Camera Deputaților pentru un raport și apoi plenului.

"Am avut o discuție cu toate cultele prezente, cu toate confesiunile prezente și cred că am găsit o soluție de echilibru. Această opțiune se face pe ciclu școlar, reamintesc că asupra acestei opțiuni se poate reveni oricând, nu este nicio constrângere, din contră, se specifică acest lucru în textul de lege. Dacă unitatea de învățământ nu poate asigura, pentru că există un număr mic de copii care au ales să-și desfășoare orele de religie într-o anumită confesiune, nu poate asigura condiții similare pentru toți, atunci există posibilitatea, prevăzută și de legea cultelor în vigoare, ca respectiva confesiune să organizeze ora de curs, iar nota obținută să fie trecută în catalog", a precizat Ciucă.

Ciucă a mai afirmat că sunt subiecte cu care Biserica Ortodoxă, Biserica Romano-Catolică și celelalte culte și confesiuni prezente au fost de acord, rămânând ca Ministerul Educației să dea normele pentru aplicare și clarificarea din punct de vedere administrativ a acestui act normativ.

Membrii Comisiei juridice au discutat pe marginea deciziei Curții Constituționale potrivit căreia obligația de a face cerere pentru ca un elev să nu participe la ora de religie, prevăzută în Legea educației, este neconstituțională, iar o astfel de solicitare va trebui făcută doar de cei care vor să studieze disciplina.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ