INSP: Până la data de 11 iulie, au fost confirmate 87 cazuri cu varianta Delta şi 3 decese

| 13 iul, 20:59

Institutul Naţional de Sănătate Publică anunţă că, până în 11 iulie, au fost confirmate în România 87 de cazuri de infectare cu tulpina Delta, din totalul de 1.776 de cazuri de infectare cu tulpinile îngrijorătoare.

”Până la data de 11 iulie 2021 au fost raportate la INSP-CNSCBT 2.373 secvenţieri. Au fost confirmate 1.776 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC)”, a transmis, marţi, INSP.

Instituţia anunţă că, din totalul cazurilor confirmate, 87 sunt cu tulpina Delta.

Dintre acestea:

  • 56% (49 cazuri) se află în 18 focare, dintre care 13 familiale (22 cazuri) şi 5 de colectivitate (27 cazuri), din 7 judeţe: Argeş (3), Bacău (1), Braşov (1), Dolj (4), Ilfov (3), Iaşi (1), Teleorman (1) şi mun.Bucureşti (4);

Dintre cazurile din focare, pentru 4 a fost menţionat istoricul de călătorie într-o zonă cu transmitere comunitară susţinută a variantei Delta (3 în India), respectiv 1 în Finlanda.

  • 36% (31 cazuri) nu au nicio legătură epidemiologică menţionată;
  • 6% (5 cazuri sporadice) au istoric de călătorie, din care 2 în UK, 1 în Turcia, 1 în Irlanda şi 1 este angatul unei firme de transport internaţional;
  • 2% (2 cazuri) au refuzat colaborarea cu DSP;

De asemenea, s-au înregistrat în total 33 de decese, dintre care 3 la persoane infectate cu tupina Delta, respectiv: femeie în vârstă de 72 de ani, din jud.Argeş, având condiţii medicale pre-existente şi nevaccinată anti-SARS-CoV-2; bărbat în vârstă de 62 de ani, din jud.Bacău, cu istoric de călătorie în Irlanda, având condiţii medicale pre-existente şi nevaccinat anti-SARS-CoV-2; bărbat în vârstă de 35 de ani, din jud.Bacău, cu istoric de călătorie în Finlanda, având condiţii medicale pre-existente şi nevaccinat anti-SARS-CoV-2; a fost sursa unui focar familial cu 5 cazuri de COVID-19, din care 4 confirmate cu varianta Delta.

”În acest moment nu există evidenţe de transmitere comunitară susţinută, la nivel naţional, a variantei Delta”, a transmis INSP.

 

Tag-uri: coronavirus, infectii
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ