Inspectoratul Teritorial de Muncă a deschis o anchetă în cazul incendiului de la fabrica din Orăștie

| 14 sep, 14:47

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Hunedoara a deschis o anchetă, pe latura de sănătate și securitate în muncă, în cazul incendiului de marți seara de la fabrica de uleiuri esențiale din Orăștie, în urma căruia un tânăr de 27 de ani a suferit arsuri de gradele trei și patru pe corp, iar alți patru angajați au fost intoxicați cu fum, conform reprezentanților instituției.

"Cazul va fi anchetat ca accident de muncă cu invaliditate evidentă. Se va discuta cu toți martorii care au fost la fața locului, inclusiv cu personalul de pază. Trebuie să vedem ce s-a întâmplat — a fost un echipament defect sau o eroare umană, pentru a stabili cauzele și vinovații", a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ITM Hunedoara, Sorin Gabriel Istrate.

Deoarece clădirea fabricii ar putea avea probleme de siguranță din cauza flăcărilor, inspectorii de muncă vor intra în perimetrul în care s-a manifestat incendiul după ce vor primi un aviz favorabil din partea specialiștilor de la Inspectoratul Județean de Stat în Construcții.

Incendiul care s-a declanșat marți seara la fabrica de uleiuri esențiale din Orăștie s-a manifestat violent pe aproximativ 5.000 de metri pătrați ai platformei industriale din localitate. Focul a fost lichidat de pompieri după aproximativ 20 de ore de luptă cu flăcările.

În operațiuni au fost implicați 50 de pompieri hunedoreni, precum și din județele Alba, Sibiu, Timiș și Gorj, ce au intervenit cu 12 autospeciale cu apă și spumă. Echipele de pompieri vor supraveghea în continuare zona incendiată pentru eliminarea oricărei posibilități de reinițiere a arderii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ