Instanța supremă atacă la CCR statutul magistraților

| 30 mar, 10:49

Instanta supremă atacă, din nou, la CCR Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor. Decizia s-a luat joi seară, după o reuniune la sediul Inaltei Curți de Casație si Justitie. Și parlamentarii PNL și USR au anunțat joi că au contestat, din nou, la CCR cele trei legi ale justiției.

Deputatul PNL Gabriel Andonache  susţine că opoziția a constatat nu mai puţin de 37 de motive de neconstituţionalitate. ,,La Legea 303 privind statutul magistraților  am invocat 22 de motive de neconstituţionalitate, la Legea 317 privind organizarea CSM– nouă astfel de motive, iar în cazul Legii 304 privind organizarea judiciară am identifiat nu mai puţin de şase motive de neconstituţionalitate. Plecând de la chestiuni care ţin de modul în care au fost adoptate aceste reglementări,'' a declarat acesta.

Legile au fost adoptate luni pentru a doua oară de către Parlament după ce, iniţial, PNL le-a contestat, iar CCR a decis că unele articole sunt neconstituţionale.

Printre cele mai importante modificări la legile Justiţiei se află eliminarea preşedintelui României din numirea conducerii ICCJ.

Cele trei legi vor merge pentru promulgare la preşedintele Klaus Iohannis, care a anunţat miercuri că, ''prin adoptarea legilor justiţiei, Parlamentul a creat cel mai mare scandal public pe care l-a creat vreodată Parlamentul României şi că este păcat ca după atâtea discuţii şi scandal să avem nişte legi proaste.''

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ