Instanţa „l-a rupt” pe Guşă de Realitatea

| 21 mai, 2013

Odată cu dispariţia lui Cozmin Guşă din ecuaţie, piaţa media din România are şansa de a deveni un spaţiu mai salubru.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti prin care Compania Realitatea Media pierde dreptul de a folosi mărcile Realitatea TV, Realitatea.net şi Realitatea FM înseamnă începutul sfârşitului pentru Realitatea şi pentru Cozmin Guşă, în ipostaza sa de proprietar controversat de trust media.

În fapt, preluarea de către Cozmin Guşă a trustului Realitatea este una dintre poveştile cele mai învăluite în mister din ultimii ani. Fostul pesedist, pedelist, lider PIN şi auto-intitulat analist politic s-a trezit peste noapte în posesia trustului Realitatea. Cozmin Guşă nu este însă la prima experienţă media, amprenta profesionalismului său fiind „apreciată” şi în trustul Intact, acolo unde a lucrat pentru Dan Voiculescu şi de unde a plecat în condiţii controversate.

În mandatul lui Cozmin Guşă de patron al Realitatea Media, postul de televiziune a cunoscut o decredibilizare accentuată, confirmată atât de exodul masiv de personal, cât şi de măsurătorile de audienţă care indicau picajul staţiei controlate de Cozmin Guşă. Se confirmă astfel că în toate funcţiile de conducere pe care le-a ocupat actualul patron al Realitatea nu a reuşit să lase nimic în urmă, deşi s-a erijat într-un fin cunoscător atât al scenei politice, cât şi al pieţei media din România.

Pierderea mărcilor Realitatea de către Cozmin Guşă se va traduce şi într-o reaşezare a scenei media interne, mai ales în zona televiziunilor de ştiri. Iminenta dispariţie a Realitatea consolidează poziţia RTV, care de la lansare şi până în prezent a reuşit să câştige lupta pentru publicul-ţintă al televiziunilor de ştiri.

Decizia instanţei în cazul Realitatea va avea reverberaţii şi pe scena politică. Cozmin Guşă, în calitatea sa de patron al Realitatea Media, a înţeles să îşi exercite funcţia în registrul influenţelor şi şantajelor în raport cu partidele şi liderii politici, în litera şcolii sovietice de propagandă, care nu-i este deloc străină. Odată cu dispariţia lui Cozmin Guşă din ecuaţie, piaţa media din România are şansa de a deveni un spaţiu mai salubru, iar fostul patron va fi frământat o dată în plus de mitul eternei reîntoarceri în politică. I-a rămas varianta de a cocheta cu PNL şi Crin Antonescu, după ce politica editorială a Realitatea din ultimele luni a arătat că domnul Guşă are, mai nou, afinităţi liberale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ