Instanţa respinge insolvenţa Hexi Pharma

| 16 mai, 15:49

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 5 au decis să admită cererea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind lichidarea societăţii Hexi Pharma, firmei fiindu-i interzisă dizolvarea, reducerea capitalului social sau înstrăinarea activelor, hotărârea nefiind definitivă.

Judecătoria Sectorului 5 a decis, luni, ca timp de două luni firma Hexi Pharma să nu poată începe procedura de dizolvare sau lichidare a firmei, să nu înstrăineze activele, să nu diminueze capitalul social şi să nu facă niciun fel de transferuri băneşi sau plăţi, cu excepţia salariilor şi a plăţilor la utilităţi, în această perioadă fiind interzisă orice vânzare de produse biocide.

Decizia nu este definitivă. Hexi Pharma poate depune contestaţie în 24 de ore de la comunicare.

Cererea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a venit după ce firma Hexi Pharma a anunţat, miercuri, că a demarat deja procedurile legale pentru închidere şi că îşi va retrage toate produsele de pe piaţă, precizând că în urma rezultatelor anunţate în legătură cu produsele companiei, firma îşi cere scuze public.

Produsele biocide Hexi Pharma prezintă diferenţe în concentraţii între valoarea declarată şi cea măsurată, arată primele teste oficiale anunţate de secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Victor Strâmbu, acesta precizând că produsele vor fi retrase, iar compania a fost amendată cu 40.000 lei.

La data de 10 mai, pe rolul Tribunalului Bucureşti a fost înregistrat un dosar prin care firma solicită intrarea în insolventă, prima şedinţă de judecată fiind stabilită pentru 17 mai. Potrivit informaţiilor care apar în cererea de insolvenţă, firma Hexi Pharma ar avea datorii de 23.426.229 lei.



Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/magistratii-de-la-judecatoria-sectorului-5-au-admis-cererea-parchetului-de-suspendare-a-dizolvarii-hexi-pharma_292734.html#ixzz48p5WcLEf

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ