INSTANŢA SUPREMĂ ar putea da mâine decizia definitivă în dosarul privatizărilor strategice

| 20 ian, 20:21

Magistraţii Curţii Supreme ar putea să dea miercuri o decizie definitivă în dosarul privatizărilor strategice, în care foştii miniştri Codruţ Şereş şi Zsolt Nagy au fost condamnaţi în prima instanţă la şase, respectiv cinci ani de închisoare, iar procurorii au cerut pedepse cu executare orientate spre maxim.

Ultimul termen al procesului a avut loc la 19 decembrie 2014, când Completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a ascultat pledoariile finale şi ultimul cuvânt al inculpaţilor, stabilind totodată să dea decizia finală în 5 ianuarie. La data stabilită, judecătorii au amânat până la 21 ianuarie pronunţarea deciziei definitive.

Avocaţii inculpaţilor din dosar au cerut, în principal, achitarea clienţilor lor sau, în subsidiar, pedepse blânde, şi au acreditat ideea că documentele despre care DIICOT susţine că reprezentau secrete de stat sau de alta natură ar fi fost în realitatea documente cu statut normal, a căror furnizare nu atrăgea astfel de acuzaţii.

Apărătorii inculpaţilor au mai arătat că multe dintre infracţiunile de care sunt acuzaţi clienţii lor nu se probează cu nicio dovada adusă de DIICOT, astfel că se impune achitarea lor.

Citeşte şi: AREST la domiciliu pentru patronii clubului Petrolul Ploieşti

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ