Instanţa supremă l-a DESFIINŢAT pe Irinel Columbeanu în dosarul privind colaborarea cu Securitatea

| 09 feb, 14:14

În motivarea deciziei Înaltei Curţi privind colaborarea lui Irinel Columbeanu cu Securitatea reiese că omul de afaceri nu s-a limitat să denunţe anumite persoane, ci a scris în notele informative că au atitudine ostilă regimului comunist sau că nu sunt ataşate politicii partidului.

"Intimatul-pârât nu se limita să reproducă opiniile persoanelor denunţate, ci califica manifestările acestora, trăgând concluzia că au o atitudine ostilă regimului comunist şi orânduirii socialiste ori că nu sunt ataşate politicii partidului", potrivit motivării deciziei definitive a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Citeşte şi: IRINEL COLUMBEANU a colaborat cu Securitatea. DECIZIE DEFINITIVĂ

Instanţa supremă a constatat astfel că în urma acţiunilor lui Irinel Columbeanu a fost îngrădit dreptul de exprimare şi libertatea opiniilor, dar şi dreptul la viaţă privată ale persoanelor denunţate de el.

Judecătorii au făcut referire în motivare şi la decizia instanţei de fond, respectiv Curtea de Apel Bucureşti, care a reţinut că acesta nu şi-a dorit să încalce drepturile persoanelor despre care a furnizat informaţii, "neavând reprezentarea concretă a consecinţelor faptelor sale".

În 15 octombrie 2014, Instanţa supremă a stabilit definitiv că omul de afaceri Irinel Columbeanu a fost colaborator al Securităţii. Acesta a fost recrutat de Securitate în 1980 şi ar fi avut numele conspirativ "Ivănescu".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ