Instituţiile vor organiza dezbateri publice privind elaborarea legilor. Cum vei putea comenta

| 29 oct, 2013

Plenul Senatului a adoptat, în şedinţa de astăzi, o propunere legislativă care modifică Legea nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, în sensul că instituţiile publice vor avea posibilitatea de a organiza dezbateri publice cu privire la procesul de elaborare a actelor normative şi în mediul virtual.

Potrivit iniţiatorului, aceste dezbateri vor putea fi organizate într-o secţiune creată pe site-ul oficial al instituţiei, iar durata dezbaterii va fi de minimum 48 de ore de la data la care s-a anunţat începerea acesteia.

Printr-un amendament formulat în Comisia pentru administraţie şi adoptat de plenul Senatului, se precizează că 'site-ul oficial al instituţiei publice pe care se organizează dezbaterea publică trebuie să aibă o vechime de minimum trei luni', pentru a putea fi cunoscut de către persoanele interesate.

Legea are un caracter ordinar şi a fost adoptată de Senat, în calitate de primă Cameră sesizată, cu 57 de voturi pentru, 49 de voturi împotrivă şi trei abţineri.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ