International Herald Tribune: Operele de milioane de dolari au sfârşit arse într-o sobă cu lemne

| 19 iul, 2013

Jaful secolului de la galeria de la Rotterdam şi povestirea incredibilă spusă de mama unuia dintre hoţi uimeşte încă presa mondială. International Herald Tribune spune că operele de milioane de euro au sfârşit în soba cu lemne dintr-un sat uitat de lume din România.

Într-o zi friguroasă de februarie, Olga Dogaru, un locuitor din satul românesc Carcaliu, a spus s-a decis să spună poliţiei că fiul său a venit acasă, în urmă cu patru luni, cu un blestem. Un blestem ce trebuia distrus. Nu contează, spune ea, că pânzele - şapte în total - erau semnate de Picasso, Matisse, Monet, Gauguin, Lucian Freud şi Meyer de Haan. Fiul său a fost arestat pentru că a orchestrat jaful secolului de la Rotterdam Kuhnstal Gallery.

Dacă picturile nu mai există fiul ei ar putea fi eliberat, spune doamna Dogaru. Deci ea a pus toate cele şapte lucrări - prientre care Monet 1901 "Waterloo Brigde, London, Gauguin 1898 "Fata din faţa fereastrei deschisă, Picasso 1971 "Capul de Arlechin" - într-o sobă cu lemne utilizată pentru încălzirea locuinţei. Cel puţin asta este versiunea Olgăi Dogaru spusă în faţa anchetatorilor români.

Povestea poate fi o invenţie a unei mame disperate pentru a îşi proteja fiul. Dar cercetătorii de la Muzeul Naţional de Istorie au confirmat temerile anchetatorilor şi au stabilit că povestea domanei Dogaru poate fi adevărată. "Din păcate, au un sentiment că o mare şi oribilă crimă s-a întâmplat, iar capodoperele au fost distruse", susţine Ernest Oberländer-Târnoveanu, director al Muzeului Național de Istorie. Astfel că opere evaluate de milioane de dolari au ajuns să fie arse într-un sat de 3.400 de locuitori iar poliţia încă încearcă să de dea de urmă, scrie International Herald Tribune.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ