Inundaţii Galaţi: Aproape 7.000 de persoane au fost evacuate

| 15 sep, 2013

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, maior Eugen Chiriţă, a declarat că în urma actualizării datelor, numărul persoanelor evacuate din cauza inundaţiilor a ajuns la 6.901, iar 39 de localităţi sunt afectate dintre care 24 grav.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a precizat că 1.753 de locuinţe şi 1.696 de curţi şi grădini sunt inundate, iar 35 de case sunt distruse. De asemenea, numărul persoanelor evacuate din cauza inundaţiilor a ajuns la 6.901, iar 39 de localităţi sunt afectate dintre care 24 grav, potrivit acestuia, conform Agerpres.


Un drum naţional este afectat - DN 25 Galaţi-Tecuci - şi rămâne blocat traficul feroviar pe ruta Galaţi-Târgu Bujor, deoarece la intrarea în oraşul Târgu Bujor terasamentul a fost afectat, după ce un tren a deraiat vineri. Alte 11 drumuri judeţene şi cinci comunale sunt afectate, dar şi 463 de poduri şi podeţe. Apa a inundat şi peste 3.000 hectare de terenuri agricole.

Inspectorul şef al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Ioan Burlui, a declarat, în cadrul unei şedinţe care a avut loc, duminică dimineaţă, la Prefectura Galaţi că în localităţile afectate acţionează 1.400 de oameni care fac parte din forţele de intervenţie al MAI şi MApN şi că în momentul de faţă trebuie să se intervină pentru scoaterea apei din aproximativ 1.200 de locuinţe din satele lovite de viitură.

Potrivit acestuia, în prezent nu este nevoie de suplimentarea forţelor care intervin în zonele afectate de inundaţii.

Nouă persoane, între care o fetiţă de opt ani, şi-au pierdut viaţa după ce au fost luate de viituri, în noaptea de miercuri spre joi, în judeţul Galaţi.

Mai multe instituţii publice şi societăţi comerciale au început colectarea de alimente, îmbrăcăminte şi medicamente pentru sinistraţii din localităţile gălăţene afectate grav de inundaţii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ