Investiţiile imobiliare au crescut cu 18%

| 14 mai, 2013

Investiţiile din sectorul imobiliar au crescut cu 18 la sută, în trimestrul unu 2013, până la 116 milioane euro, faţă de aceeaşi perioadă din 2012, arată un studiu al dezvoltatorului DTZ Echinox.

Sectorul de birouri a reprezentat 65,7 la sută din volumul total de investiţii, urmat de segmentul de retail, cu 21,4 la sută.

Yield-urile (procentaj anual din costul unei investiţii ) au rămas la aceeaşi valoare înregistrată în primul trimestru al anului trecut. Yield-ul pentru clădiri de birouri şi centre comerciale de categorie prime au fost în jur de 8,5 la sută, în timp ce pentru centrele logistice prime, yield-ul este în jur de 10,5 la sută. 

Condiţiile de piaţă vor continua să fie o provocare pentru investitorii care doresc să plaseze banii în proprietăţi, punând presiune pe yield-urile corespunzătoare preţurilor de vânzare, arată studiul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ