Investiţiile străine directe în România au crescut cu 60%

| 23 sep, 12:31

Valoarea investiţiilor străine directe în România a ajuns, în primele şapte luni din 2015, la două miliarde de euro, în creştere cu 60% faţă de perioada similară a anului trecut, a declarat, miercuri, în cadrul evenimentului 'China (Ningbo) - România Investment Forum', Alexandru Năstase, secretar de stat în Departamentul pentru Investiţii Străine şi Parteneriat Public Privat.

'China se află pe lista scurtă a României în privinţa investiţiilor şi, din acest punct de vedere, avem o tradiţie de 65 ani de relaţii economice şi diplomatice. Avem multe afaceri chineze care se derulează în România, cu multe sedii de companii deschise aici. Sunt încrezător că, în urma întâlnirii de azi (miercuri - n.r.), putem continua să fim parteneri pentru dezvoltare şi creştere economică. România este o atracţie interesantă pentru mediul de afaceri. În primele şapte luni ale anului în curs, în România au intrat două miliarde de euro investiţii străine directe, în creştere cu 60% faţă de anul 2014. Mediul de afaceri este prietenos în România. În Uniunea Europeană suntem a treia ţară independentă din punct de vedere energetic şi am menţinut cele mai mici taxe din regiune', a afirmat Năstase.

Conform datelor Băncii Naţionale a României, în intervalul ianuarie - iulie 2015, din valoarea totală a investiţiilor străine directe, participaţiile la capital (inclusiv profitul reinvestit net estimat) au reprezentat 1,228 miliarde de euro, iar creditele intra-grup s-au cifrat la 856 milioane de euro, net.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ