Ioan Mircea Pascu: Reintroducerea controalelor la graniţe în Spaţiul Schengen ar fi o greşeală uriaşă

| 12 ian, 12:29

Europarlamentarul PSD, Ioan Mircea Pascu, critica la RFI propunerea Spaniei de reintroducere a controalelor la granite in Spatiul Schengen, dupa atacurile de la Paris. El spune ca daca s-ar face acest lucru, "abia atunci am putea sa spunem ca teroristii si-au atins obiectivul".

Ioan Mircea Pascu nu e de acord cu propunerea formulata de ministrul spaniol de Interne: "Am vazut si luari de cuvant care sustin suspendarea Schengen-ului, reintroducerea controalelor si asa mai departe, dar cred ca asta ar fi o greseala strategica uriasa. Abia atunci am putea sa spunem ca teroristii si-au atins obiectivul, pentru ca ne-au fortat sa renuntam la unul din castigurile democratiei si anume libera circulatie, pe care l-am obtinut cu atata dificultate, dupa sute de ani de granite si controale la aceste granite", a declarat europarlamentarul PSD.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ