Ioan Niculae află pe 21 decembrie dacă va fi ELIBERAT condiţionat

| 07 dec, 16:27

Ioan Niculae va petrece sărbătorile după gratii. Omul de afaceri va afla în luna ianuarie dacă va fi eliberat condiţionat, după ce Tribunalul Dâmboviţa a amânat, luni, luarea unei decizii.

Tribunalul Dâmboviţa a decis, luni, să amâne până pe 21 ianuarie pronunţarea privind cererea de eliberare condiţionată depusă de Ioan Nicolae.

La şedinţa de judecată de luni, procurorii au cerut documente care să ateste că afaceristul a scris cele cinci lucrări ştiinţifice care stau la baza cererii de eliberare.

Pe 21 octombrie, Judecătoria Găeşti a decis eliberarea condiţionată a miliardarului Ioan Niculae, însă decizia nu a fost defintivă şi a fost atacată de procurorii anticorupţie.

Proprietarul Interagro află atunci dacă va fi eliberat condiţionat sau dacă, dimpotrivă, va mai rămâne în penitenciar. Aceasta este data aleasă de Tribunalul Dâmboviţa, dar avocaţii afaceristului ar putea cere devansarea ei. Tribunalul Dâmboviţa judecă, practic, contestaţia depusă de DNA, împotriva deciziei Judecătoriei Găeşti, din data de 21 octombrie, care a decis eliberarea.

'Ioan Niculae a fost condamnat, pe 2 aprilie 2015, de Curtea de Apel Bucureşti la doi ani şi jumătate de închisoare în dosarul "Mita la PSD". Pentru că are peste 60 de ani, el trebuia să execute o treime din pedeapsă. Pe 21 octombrie, instanţa a decis eliberarea condiţionată, dar DNA a făcut apel.

Ioan Niculae a executat doar opt luni de închisoare din pedeapsa de 914 zile pe care a primit-o, însă magistraţii susţin că a avut un comportament ireproşabil dupa gratii. Ioan Niculae a scris cinci cărţi în perioada în care s-a aflat în detenţie şi a reuşit să-şi scadă astfel pedeapsă. De asemenea, el a participat la mai multe activiăţi în cadrul penitenciarului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ