IOANA BĂSESCU a contestat sechestrul pus moşiei de la Nana

| 18 mai, 16:59

Fiica cea mare a fostului șef de stat, Ioana Băsescu, a depus, la Judecătoria Olteniţa, 30 de cereri de ridicare a măsurii asiguratorii, impuse moșiei de la Nana, pe motiv că ar fi fost instituită ilegal.

Ioana Băsescu cere instanţei să îi oblige pe cei de la cadastru să scoată din cartea funciară sechestrul impus pe terenuri pentru că, potrivit acesteia, din documentaţie ar lipsi mai multe acte. În plus, Ioana Băsescu spune că procurorii i-ar fi subevaluat terenul.

Noile cereri de ridicare a măsurii asiguratorii vin în contextul în care, la începutul lunii martie, Tribunalul Călărași a respins contestația depusă de Ioana Băsescu față de sechestrul impus pe o suprafață mare de teren din comuna Nana, motivând că solicitarea este inadmisibilă.

"Respinge contestația formulată de petenta Băsescu Ioana împotriva ordonanței nr. 236/P/2014 emisă de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție la 16 februarie 2015 în dosarul 236/P/2014. Obligă contestatoarea la 300 lei cheltuieli judiciare către stat. Definitivă'', se arată în soluția dată, joi, 5 martie, și postată pe portalul Tribunalului Călărași.

Pe data de 4 iulie 2014, procurorii PÎCCJ au dispus extinderea urmăririi penale în dosarul având ca obiect reconstituirea dreptului de proprietate și arendarea unor terenuri amplasate pe raza comunei Nana, județul Călărași.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) transmis, la acea vreme, Agerpres, în continuarea cercetărilor, procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică au dispus prin ordonanță, la 24 iunie, extinderea urmăririi penale față de suspecții Tudorița Niculae, Florian Decu, Marius Neagu, Marian Dobre, Gheorghe Dobre, Georgică Stolea și Constantin Manea pentru alte acte materiale pe care aceștia le-au săvârșit în legătură cu infracțiunea de abuz în serviciu, în total aproximativ 135 de acte materiale.

"Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în perioada 2005 — 2010, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în calitate de membri ai Comisiei de Fond Funciar a comunei Nana, nu au îndeplinit acte sau au îndeplinit acte în mod defectuos în legătură cu reconstituirea/ constituirea dreptului de proprietate asupra unor terenuri revendicate de mai multe persoane, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de avantaje/ foloase necuvenite, fapte care au cauzat prejudicierea domeniului privat al statului cu valoarea terenurilor retrocedate contrar dispozițiilor legale", preciza Parchetul General.

Parchetul General a impus sechestru pe o parte din moşia familiei Băsescu la 16 februarie, în dosarul privind retrocedarea ilegală a terenurilor de la Nana.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ