Iohannis: ”Dorinţa noastră este să creştem pensiile!”

| 20 ian, 21:57

 

Preşedintele Klaus Iohannis spune că dorinţa sa şi a PNL este ca pensiile să crească, dar şi ca Executivul să găsească resursele pentru creşterea alocaţiilor.

 

 

Iohannis a fost întrebat luni, într-o conferinţă de presă, dacă a discutat cu premierul Ludovic Orban despre creşterea pensiilor, spunând:  “Este o chestiune care va fi analizată şi discutată de Guvern, dar este dorinţa noastră comună să creştem pensiile şi acest lucru a fost în repetate rânduri subliniat”.

Întrebat dacă a solicitat premierului  să aibă loc majorarea pensiilor din luna septembrie, şeful statului a răspuns: “Nu am discutat în această perioadă acea chestiune, ce am discutat acum, despre angajarea răspunderii”.
Iohannis susţine că este important să fie găsite resursele pentru creşterea alocaţiilor.
“Cred că este foarte important ca guvernul să găsească resursele pentru creşterea alocaţiilor”, a mai declarat şeful statului, potrivit News.ro.
Premierul ​Ludovic Orban a declarat duminică, la HotNews.ro LIVE, că majorarea alocaţiilor şi a pensiilor depinde de evoluţia economică. Premierul a precizat însă că îşi doreşte aceste creşteri, însă nu va fi luată nicio decizie „care să afecteze evoluţia economiei pe termen lung”. Ministrul Finanţelor Florin Cîţu a afirmat că susţine 100% declaraţiile lui Orban şi că PSD nu a prezentat surse de finanţare nici pentru pensii, nici pentru dublarea alocaţiilor.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ