Iohannis, despre cazul Alexe: ”Persoane urmărite penal nu au ce căuta în funcţii publice!”

| 12 ian, 20:12

 

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat marţi, referindu-se la cazul fostului ministru al Mediului Costel Alexe, urmărit penal de DNA, că persoane urmărite penal nu au ce căuta în funcţii publice.

 

 

”Cred că această discuţie trebuia să aibă loc demult şi să fie mult mai scurtă. Am spus dintotdeauna că persoane urmărite penal sau penali nu au ce căuta în funcţii publice. Nu ştiu dacă trebuia să discute PNL mai repede sau nu. Însă dacă dl Alexe va fi cercetat penal, atunci cu siguranţă eu m-aş aştepta cel puţin să se autosuspende din funcţiile pe care le deţine”, a declarat Iohannis, întrebat în legătură cu faptul că liderul PNL Ludovic Orban a anunţat că va analiza situaţia şi solicitat să precizeze dacă în opinia sa Alexe trebuie să demisioneze şi PNL să îi retragă sprijinul politic.

Fostul ministru al Mediului Costel Alexe este urmărit penal de Direcţia Naţională Anticorupţie pentru luare de mită şi instigare la delapidare. În acelaşi dosar este urmărită penal şi o persoană cu funcţie de conducere într-o societate din siderurgie, pentru dare de mită şi delapidare.
Alexe ar fi pretins de la acea persoană produse din tablă, pentru a aloca gratuit acelei fabrici certificate de emisii de gaze cu efect de seră şi a monitoriza măsurile de închidere a unei halde de zgură. Costel Alexe ar fi primit acele produse, în cantitate de 22 de tone şi în valoare de 103.000 lei, la o firmă administrată de o rudă.
Liderul PNL, Ludovic Orban, consideră că preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, care este urmărit penal într-un dosar instrumentat de DNA, îşi poate continua mandatul la şefia CJ, întrucât nu există nicio prevedere legală care să prevadă contrariul. El spune că o eventuală demisie din motive morale este o decizie care aparţine exclusiv lui Costel Alexe şi care nu poate fi impusă de către PNL.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ