Iohannis a aprobat urmărirea penală a foştilor miniştri Tănăsescu, Vlădescu, Pogea şi Dan Ioan Popescu

| 31 mai, 10:56

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, marţi, ministrului Justiţiei cererea de urmărire penală a foştilor miniştri Mihai Tănăsescu, Sebastian Vlădescu, Gheorghe Pogea şi Dan Ioan Popescu, potrivit news.ro.

Conform unui comunicat al Administraţiei prezidenţiale, şeful statului a transmis, marţi, ministrului Justiţiei cererea de urmărire penală a lui Mihai Nicolae Tănăsescu, fost ministru al Finanţelor Publice în perioada 2000 - 2004; a lui Dan Ioan Popescu Ioan Dan, fost ministru al Economiei şi Comerţului în perioada 2003 - 2004; a lui Sebastian Teodor Gheorghe Vlădescu, fost ministru al Finanţelor Publice în perioada 2005 - 2007, respectiv în perioada 2009 - 2010 şi a lui Gheorghe Pogea, fost ministru al Finanţelor Publice în perioada 2008 - 2009, pentru a se proceda conform legii.

Totodată, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înştiinţat cu privire la formularea acestor cereri.

Procurorii DIICOT au cerut aviz de la preşedinte pentru urmărirea penală a foştilor miniştri Mihai Tănăsescu, Dan Ioan Popescu, Sebastian Vlădescu şi Gheorghe Pogea, în dosarul Rompetrol 2.

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a transmis, în urmă cu o săptămână, Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie referatul şi documentaţia din care rezultă că foştii miniştri Mihai Tănăsescu, Dan Ioan Popescu, Sebastian Vlădescu şi Gheorghe Pogea ar fi suspectaţi de comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la delapidare, în vederea sesizării preşedintelui Klaus Iohannis pentru formularea cererii de urmărire penală a acestora.

Dosarul Rompetrol 2 este disjuns din cel în care au fost deja condamnate 12 persoane şi în care a fost judecat şi Dinu Patriciu.

În dosarul iniţial Rompetrol, Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat definitiv, în octombrie 2014, pe fostul senator Sorin Roşca Stănescu, la doi ani şi patru luni de închisoare, şi pe fostul ministru Sorin Pantiş. la doi ani şi opt luni de închisoare, în ambele cazuri pedepsele fiind dispuse cu executare.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ