Iohannis a promulgat legea care stabilește durata maximă a controlului judiciar

| 28 apr, 08:40

Președintele Klaus Iohannis a promulgat miercuri legea care prevede durata maximă a controlului judiciar, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 27 aprilie a.c. (...) decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 82/2014 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală”, se arată în comunicatul Administrației Prezindențiale.

Potrivit secretar de stat în Ministerul Justiției Florin Moțiu, ”prin acest act normativ s-a stabilit o durată maximă pentru care poate fi dispusă măsura controlului judiciar, sau măsura controlului judiciar pe cauțiune, respectiv 60 de zile, cu posibilitatea prelungirii dacă se mențin temeiurile pentru care a fost determinată luarea acestei măsuri, sau au apărut temeiuri noi. Durata totală în timpul urmăririi penale nu poate depăși un an, dacă pedeapsa prevăzută de lege este închisoare de cel mult 5 ani, respectiv doi ani, dacă durata este mai mare. Prin acest act normativ s-a stabilit durata maximă pentru care poate fi dispusă măsura controlului judiciar sau a controlului judiciar pe cauțiune în etapa camerei preliminare sau în cursul judecății”.
Legea mai prevede că organele de urmărire penală, cu autorizarea prealabilă a judecătorului de drepturi și libertăți, pot solicita date de trafic și localizare prelucrate de către furnizorii de rețele publice de comunicații electronice ori furnizorii de servicii de comunicații electronice destinate publicului în anumite condiții.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ