Iohannis a promulgat un pachet de legi privind achizițiile publice

| 19 mai, 16:38

Președintele Klaus Iohannis a promulgat un pachet de patru legi privind achizițiile publice. "Avem un pachet de patru legi ce reglementeată achiziţiile publice, care a fost recent aprobat în Parlament şi azi l-am promulgat.

Este vorba despre legea privind achiziţiile publice, cea privind achiziţiile sectoriale, care înlocuieşte Ordonanţa 34 pe care o abrogă, legea privind concesiunile de lucrări şi servicii, care înlocuieşte vechea lege a parteneriatul public-privat. Aceste prime trei transpun directive europene care au fost scandente la impelementare. Mai este şi legea privind remediile şi căile de atac privind atribuirea de contracte de achiziţii publice, care înlocuieşte un articol din Ordonanţa 34.

Faptul că a fost aprobat e un pas înainte în zona achiziţiilor publice. Vechea Ordonanţă a suferit multe modificări şi a generat nenumărate nemulţumiri. Având acum un sistem de evaluare mai complex un pic, care combină criteriul preţului cu elemente de calitate, e o chestiune bună", a susţinut preşedintele.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ