Iohannis: Am primit răspuns de la SRI. Nu a fost trafic de influenţă pentru Codul Silvic

| 21 mai, 16:32

Klaus Iohannis a declarat, joi, pe Aeroportul Henri Coandă, la plecarea la Summitul Parteneriatului Estic de la Riga, că Serviciul Român de Informaţii i-a comunicat că nu există este niciun indiciu că s-ar fi făcut trafic de influenţă în domeniul Codului Silvic.

"Am primit un răspuns. Răspunsul este foarte simplu: nu există nicio dovadă, nici măcar un indiciu că s-ar fi făcut trafic de influență în chestiunea Codului silvic", a declarat Iohannis, la Aeroportul "Henri Coandă", înainte de plecarea la Riga, întrebat dacă a primit de la SRI un răspuns referitor la afirmațiile premierului Victor Ponta.

El a subliniat că nu-l va acționa în instanță pe premierul Ponta.

"Cred că cei care au trebuit să tragă învățăminte le-au tras. Este speranța mea. Nu voi acționa în instanță pe cel care a făcut afirmațiile false, fiindcă între timp, într-un fel, și-a cerut scuze", a completat șeful statului.

CITEŞTE ŞI Iohannis: Mi-am propus să promulg legea privind creşterea alocaţiilor pe 1 iunie

Premierul Victor Ponta a declarat săptămâna trecută că mai mulți politicieni liberali au avut întâlniri în "calitate oficială și privată" cu reprezentanții firmei austriece Schweighofer și că au dezinformat Administrația Prezidențială pe tema Codului Silvic.

"Impresia mea personală, poate greșesc, e că președintele a retrimis legea la Parlament (Codul Silvic-n.r.) pe baza unor informații pe care le-a primit de la niște "binevoitori", în special niște binevoitori liberali pe care îi vedeți zilele acestea luptându-se cu dinții pentru interesele Schweighofer, interese care din punctul meu de vedere sunt strict private. Vorbesc de oameni politici de la PNL care alături de noi au făcut acel proiect de Cod Silvic și acum luptă cu tot ce pot ca să nu se adopte și să nu se pună această limită, să nu se ia măsuri concrete. Evident că au niște interese care sunt strict private", a spus Ponta la B1TV.

Citeşte şi: Ponta acuză PNL, în scandalul Codului Silvic: Au avut întâlniri cu firma austriacă Schweighofer

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ