Eugen Tomac: Aşteptarea faţă de Klaus Iohannis este uriaşă

| 22 mai, 13:10

Klaus Iohannis are un rol foarte mare în ceea ce priveşte implementarea votului prin corespondenţă, a declarat vineri la Iaşi preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), Eugen Tomac.

Eugen Tomac a criticat faptul că nici până în prezent nu există un consens între partide în ceea ce priveşte implementarea votului prin corespondenţă.

"Mai mult decât atât, anul trecut pe 9 decembrie Parlamentul României cu o largă majoritate, cu concursul PSD şi PNL, a respins cel mai bun proiect de lege elaborat vreodată privind votul prin corespondenţă la doar câteva săptămâni de la alegerile prezidenţiale", a spus Tomac.

El a reamintit că acest lucru s-a întâmplat la scurt timp după ce doi miniştri de externe au fost nevoiţi să demisioneze pentru că nu au putut "oferi condiţii românilor de peste hotare să voteze".

"A trata cu atâta superficialitate această temă mi se pare un lucru grav. Am şi spus preşedintelui Iohannis că aşteptarea faţă de domnia sa este uriaşă, iar răspunderea este la fel de mare", a mai spus Tomac.

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut joi că în cazul votului prin corespondenţă se va ajunge la un compromis cu partidele parlamentare, însă a afirmat că nu crede că până la sfârşitul actualei sesiuni parlamentare un astfel de proiect va fi transformat în lege. Iohannis s-a întâlnit, joi, cu parlamentarii care reprezintă circumscripţia electorală Diaspora.

Citeşte şi: EXCLUSIV. CONSULTĂRI LA COTROCENI: Cât de întârziate sunt legile electorale cerute de Klaus Iohannis

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ