Iohannis: Avem nevoie de o reformă legislativă în materie de securitate naţională

| 29 mar, 22:04

România are restanţe în ce priveşte legislaţia referitoare la securitatea naţională, a afirmat, marţi, după prezentarea bilanţului SRI, preşedintele Klaus Iohannis, adăugând că este nevoie de o reformă legislativă în această materie.

"Am vorbit şi despre restanţele pe care le avem în materie de legislaţie. Mă refer aici atât la reluarea discuţiei cu privire la legislaţia din domeniul securităţii cibernetice, cât şi la ansamblul reglementărilor în domeniul securităţii naţionale. Absenţa unei legislaţii coerente, unitare şi actualizate în materie de securitate naţională rămâne o temă sensibilă. Avem nevoie de o reformă legislativă, care necesită timp, dezbatere şi coordonare, dar nu mai poate întârzia", a spus Iohannis în conferinţa comună cu şeful SRI, Eduard Hellvig. 

El a susţinut şi că "într-o societate democratică controlul parlamentar eficient este esenţial şi poate să asigure premisele transparenţei, colaborării între instituţii şi credibilităţii publice a Serviciului". 

"O atitudine deschisă a SRI în raport cu Comisia de control parlamentar şi în raport cu societatea este semnalul că Serviciul respectă rigorile unui stat democratic şi acţionează în acord cu principiile lui", a afirmat Iohannis.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ