Iohannis: Bugetul destinat Apărării asigură premisele ca obiectivele ambițioase asumate pentru 2017 să fie îndeplinite

| 28 feb, 12:11

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că asigurarea a 2% din PIB în 2017 pentru bugetul Ministerului Apărării Naționale asigură premisele ca obiectivele asumate de țara noastră să fie îndeplinite.

"Asigurarea finanțării a 2% din PIB în acest an, în concordanță cu angajamentul politic asumat în ianuarie 2015, creează condiții pentru implementarea tuturor obiectivelor asumate. Sunt totuși necesare măsuri organizatorice și manageriale responsabile și oportune. Responsabilitățile ce revin României în urma deciziilor asumate la Varșovia trebuie să fie rezultatul unui efort conjugat și cuprinzător al instituțiilor cu atribuții în domeniul securității și apărării, în beneficiul României și al tuturor românilor, de aceea cooperarea interinstituțională în general și cea dintre Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Afacerilor Externe în special devine esențială", a spus șeful statului la prezentarea bilanțului MApN pe anul trecut.

Iohannis a subliniat că România are un cadru conceptual și normativ solid, fundamentat pe Strategia Națională de Apărare a Țării pentru perioada 2015 — 2019 și pe Planul de implementare a acesteia, pe Legea de planificare a apărării, Carta Albă a Apărării, Strategia militară, Planul de implementare a deciziilor adoptate la Summitul NATO de la Varșovia.

"Bugetul destinat în acest an Apărării asigură premisele ca obiectivele ambițioase pe care vi le-ați asumat pentru 2017 să fie îndeplinite", a afirmat președintele Iohannis.

El a punctat că resursa cea mai prețioasă a Armatei României sunt militarii și civilii care activează în acest domeniu.

"Femeile și bărbații care își dedică viața vocației de a servi patria sub drapelul tricolor alcătuiesc un adevărat corp de elită, nu numai prin asumarea unor standarde morale și profesionale înalte, dar și a multor sacrificii. Atât în țară, cât și în teatrele de operații, dumneavoastră vă aflați mereu acolo unde România o cere, desfășurându-vă activitatea cu patriotism, loialitate și modestie, sub deviza 'Onoare și Patrie'", a completat șeful statului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ