IOHANNIS cheamă partidele la consultări. VEZI care sunt temele de discuţie

| 22 ian, 23:22

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat într-un interviu acordat pentru Realitatea TV că a invitat deja partidele pentru o nouă rundă de consultări la Cotroceni, în care să se discute soluţii legislative pentru a îmbunătăţi funcţionarea instituţiilor, în special a Parlamentului.

" Trebuie să vedem marile instituţii democratice, în speţă Parlamentul. Aici e nevoie de destul de multe schimbări, dorite de oameni şi de foarte mulţi politicieni, Toată lumea e de acord: Parlamentul e prea mare şi imaginea sa nu e bună dacă vorbim de imaginea oamenilor despre Parlament. În concluzie: avem nevoie de un Parlament mai mic, mai eficient, care recrează încrederea în această instituţie fundamentală. Un stat democratic poate funcţiona doar dacă cetăţenii au încredere în cele trei instituţii: Parlament, Guvern, Preşedinte. ", a declarat Iohannis la Realitatea TV.

Preşedintele e de părere că e nevoie de dialog pentru ca politicienii să înţeleagă care sunt schimbările de care România are nevoie, tocmai de aceea a chemat partidele la consultări.

"Am invitat partidele la consultări în zilele următoare. Dacă vrem să avem Parlament mai mic şi mai performant trebuie să se lucreze pe codul electoral, care va influenţa alegerile locale din 2016 care trebuie gândite ca oamenii să se simtă reprezentaţi. Nu preşedintele trebuie să spună . De aceea invit partidele la dialog autentic. Nu eu să le spun ce vreau, ei să-mi spună cum văd calea cea mai bună pentru o schimbare în bine.", a mai spus preşedintele.

Citeşte AICI cele mai importante declaraţii ale lui Iohannis

Iohannis speră ca după aceste discuţii lucrurile să se îmbunătăţească.

"După această rundă de consultări vom putea trage împreună nişte concluzii şi dacă apare o idee reluată pe mai multe grupuri înseamnă că suntem pe calea de a avea o opinie majoritară şi atunci, dacă această opinie majoritară duce la îmbunătăţirea lucrurilor suntem pe calea cea mai bună de a merge spre o modificare legislativă care îndreaptă anumite probleme.", a declarat preşedintele României la Realitatea TV.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ