Iohannis: Cine a plagiat, pleacă. Cine nu a plagiat şi e acuzat trebuie apărat şi să i se refacă bunul renume rapid

| 03 oct, 20:57

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni seara, la Timişoara, că aceia care au plagiat trebuie să plece din sistem dacă li se dovedeşte vinovăţia, dar cine nu a plagiat şi este acuzat trebuie să beneficieze de refacerea urgentă a bunului renume.


''Această chestiune (a plagiatului, n.r.) trebuie lămurită de specialişti atunci când există o solicitare în acest sens. Pentru ceea ce se va întâmpla, este simplu, am spus acest lucru şi azi în alocuţiunea mea (de la Universitatea de Vest Timişoara n.red.). Dacă o persoană publică a plagiat, trebuie să depăşim situaţia şi persoana respectivă trebuie să plece din funcţia publică, ca şi un profesor universitar, dacă se găseşte că a plagiat, trebuie să plece de acolo'', a spus preşedintele Klaus Iohannis. 

Afirmaţia sa a venit în contextul unei întrebări din partea presei, pe tema presupusului plagiat, în ceea ce o priveşte pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi. 

Şeful statului a subliniat că regula este valabilă indiferent de numele persoanei şi nu vrea să se personalizeze discuţia pentru 'X', 'Y' sau 'Z'. 

''Cine a plagiat, pleacă. Am discutat cu studenţii şi mi-au spus că plagiatul nu este problema cea mai mare a sistemului universitar. Plagiatul este o problemă mare a societăţii pentru că este o formă de hoţie şi dacă vrem să construim o societate mai bună cu o politică mai curată, mai transparentă, atunci trebuie să fim foarte intransigenţi. Cine a plagiat, pleacă'', a subliniat Iohannis. 

Preşedintele României a punctat însă că oricine nu a plagiat, dar a fost acuzat ''trebuie să fie apărat de cei care ştiu să evalueze teza şi în foarte scurt timp să spună 'respectivul nu a plagiat"'. 

''Aşa cum într-o situaţie de plagiat trebuie să se termine cu eliminarea persoanei respective din rândul persoanelor respectabile, tot aşa persoana care a fost acuzată pe nedrept (trebuie n.red.) să beneficieze de refacerea bunului renume în cel mai scurt timp'', a explicat Klaus Iohannis.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ