Iohannis: Dan Mihalache va fi ambasador în Marea Britanie. Voi trimite Parlamentului o listă cu 20 de noi propuneri

| 06 apr, 23:18

Preşedintele Klaus Iohannis a confirmat într-un interviu pentru TVR că a aprobat numirea şefului Cancelariei Prezidenţiale, Dan Mihalache, pentru funcţia de ambasador al României în Regatul Unit al Marii Britanii.

"Pot sa confirm ca domnul Mihalache a fost propus pentru postul de ambasador al României în Regatul Unit al Marii Britanii şi am aprobat aceasta solicitare", a declarat Klaus Iohannis.

Şeful statului a subliniat că propunerea lui Mihalache în funcţia de ambasador la Londra face parte dintr-un program mai mare de schimbare a ambasadorilor. Avem in lucru 20 de poziţii de ambasador pe care le-am aprobat. "Joi vom comunica Parlamentului numele celor propuşi", a punctat Iohannis.

Klaus Iohannis a spus că secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Externe Daniel Ioniţă a fost propus ambasador al României în Republica Moldova, iar fostul ambasador la Chişinău Marius Lazurca a fost propus pentru postul de ambasador la Budapesta.

Şeful statului i-a rechemat pe ambasadorii Marius Lazurca — Republica Moldova, Cătălin Avramescu — Republica Finlanda și în Republica Estonia, Matei-Viorel Ardeleanu — Regatul Danemarcei și în Republica Islanda, Cornel Ionescu — Ucraina, Filip Teodorescu — Bosnia și Herțegovina, Radu Onofrei — Republica Turcia, Vasile Gheorghe Popovici — Republica Portugheză; Ion Vîlcu — Regatul Spaniei, Ireny Comaroschi — Regatul Țărilor de Jos, Dana Manuela Constantinescu — Republica Italiană, în Republica Malta și în Republica San Marino, Cosmin George Dinescu — Republica Croația, Anton Păcurețu — Republica Bulgaria, Ana Voicu — Statele Unite Mexicane, Simona Mariana — Regatul Maroc.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ