Iohannis, de Ziua Aviației: Onorăm contribuția militarilor și civililor care și-au pus destinele în slujba Aripilor Românești

| 20 iul, 14:41

Președintele Klaus Iohannis a transmis, joi, un mesaj de Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene, ocazie cu care a subliniat că exemplul de devotament și cutezanță al militarilor este un reper ''pentru noi și generațiile care vor veni''.

''Astăzi, 20 iulie 2017, de ziua Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, sărbătorim Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene și onorăm contribuția tuturor militarilor și civililor care și-au pus destinele în slujba Aripilor Românești. De la înființarea, în 1893, a primei aerostații a armatei noastre și până în prezent, la intrarea în dotare a avionului de luptă F-16, Forțele Aeriene au parcurs un drum lung al evoluției, marcat de pasiune, de vocația pionieratului, dar și de sacrificii. Cele două Războaie Mondiale au reprezentat probe de foc pentru Forțele Aeriene Române, care au îndeplinit sarcina apărării spațiului aerian românesc și a obiectivelor terestre și navale, civile și militare'', afirmă Iohannis, în mesajul transmis.

Totodată, șeful statului arată că participarea militarilor Forțelor Aeriene la misiuni complexe, sub egida NATO, ONU, OSCE și a Uniunii Europene, dovedește profesionalism și patriotism.

''Exemplul de devotament și cutezanță al acestor oameni minunați reprezintă un reper pentru noi și generațiile care vor veni. Tot astăzi îi cinstim pe toți deschizătorii de drumuri care, prin efortul lor creator, au contribuit la dezvoltarea aviației și a științei aeronautice românești și mondiale — personalități remarcabile, precum Aurel Vlaicu, Traian Vuia, Henri Coandă, Elie Carafoli și Hermann Oberth. Îi sărbătorim, de asemenea, pe cei din aviația civilă de transport și din cea utilitară, dar și pe împătimiții aviației sportive, care prin activitatea lor contribuie la dezvoltarea economiei și la promovarea sportului românesc'', spune președintele Iohannis.

El le mulțumește tuturor aviatorilor militari sau civili, care participă la misiuni de salvare-evacuare și la alte intervenții de urgență, pentru modul exemplar în care își fac datoria.

''Îmi exprim admirația și recunoștința față de dragostea de zbor și abnegația cu care exercitați această profesie de credință, fără să țineți cont de restricțiile și sacrificiile inerente. Vă încurajez să perseverați în a vă pregăti și a vă antrena, pentru a menține cele mai înalte standarde de profesionalism. Vă asigur de întreaga mea prețuire, vă doresc multă sănătate și vă felicit pentru modul remarcabil în care vă îndepliniți misiunile! La mulți ani și cer senin!'', a fost mesajul șefului statului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ