Iohannis despre invitarea premierului la Summit-ul de la Sibiu: Discuţia este una puţin artificială

| 07 mai, 13:44

Preşedintele Klaus Iohannis spune că Viorica Dăncilă nu poate fi invitată la Summit-ul de la Sibiu deoarece reprezentantul României în Consiliul European este preşedintele ţării, iar la Summit nu vor fi „evenimente strict protocolare la care lumea ar sta şi ar pierde vremea”.

Klaus Iohannis a fost întrebat marţi, la Sibiu, despre invitarea Vioricăi Dăncilă la lucrările Consiliului European la Summitul de la Sibiu.

„Fiecare stat are un singur reprezentant, iar arhitectura constituţională a României este de aşa natură că reprezentantul României în Consiliul European este preşedintele ţării, în cazul acesta eu. La Sibiu vor fi întâlniri numai în format de Consiliul European, nu este prevăzută nicio manifestare în alt format. Noi facem invitaţii pentru Consiliul European doar preşedintelui Parlamentului European, care vine în deschiderea Consiliului European şi face o prezentare, atât. Este cutuma la Consiliul European. Aceste invitaţii le face preşedintele Consiliului European, care este domnul Tusc, în consecinţă toată discuţia este una puţin artificială şi izvorâtă din faptul că nu se cunoaşte prea bine arhitectura constituţională a României. Nu este nicio rea-voinţă, nicio rea-credinţă, pur şi simplu aici este locul preşedintelui în Consiliul European şi noi ne întâlnim aici ca să lucrăm şi să lucrăm la un lucru foarte important: la agenda strategică pentru următorul mandat al instituţiilor europene”, a răspuns Iohannis.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ