Iohannis, despre valul comisiilor de anchetă: PSD vrea să acapareze toate instituțiile statului

| 18 apr, 17:14

Președintele Klaus Iohannis a criticat în termeni duri înființarea comisiei speciale pentru legle siguranței naționale, spunând că PSD vrea să acapareze toate instituțiile statului.

Precizarea președintelui vine în contextul în care Parlamentul va vota la ora 13.00 înființarea a alte două comisii speciale, pentru legile siguranței naționale, și pentru Codul Administrativ:

„Este evident că securitatea națională este destul de importantă, încât ea nu poate fi ocupată de o singură instituție. De aceea, și în Constituție, toate instituțiile mari au un rol în asigurarea securității naționale, începând de la președinte, la CSAT, la Parlament, la Guvern și, bineînțeles, la entitățile de specialitate: armată, servicii. În acest sens, cred că este important să înțelegem că orice demers făcut de vreuna din aceste părți, pentru a schimba sau pentru a îmbunătăți cadrul general, are nevoie de colaborare tuturor celorlalți. În acest context, sunt imaginabile două scenarii. Un scenariu ar fi un PSD dornic să ocupe toate instituțiile statului, să le acapareze, să forțeze schimbări ale legislației în domeniul securității naționale, în sensul unui control politic, fără să colaboreze cu președinția, fără să colaboreze cu CSAT, fără să colaboreze cu armata, cu serviciile”.

Pe de altă parte, Iohannis a mai spus că ar mai fi un scenariu: PSD-ALDE să fie o coaliție responsabilă:

”Acesta este un scenariu prost. Alt scenariu: o coaliție responsabilă, care înțelege nevoia modernizării legislației în domeniul securității naționale, se apucă să lucreze pe aceste teme foarte importante, colaborează cu președintele, cu CSAT, inclusiv cu reprezentanții serviciilor vizate și în final se obține ceea ce dorim cu toții: o legislație modernizată, o legislație europeană, care conduce la un cadru care permite o securitate modernă”, a spus Klaus Iohannis.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ