Iohannis despre votul în cazul Corlăţean: Parlamentul dă un semnal negativ. Obstrucţionarea Justiţiei nu poate fi accepată

| 21 iun, 20:30

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă că decizia Senatului de a nu încuviinţa începerea urmăririi penale a senatorului Titus Corlăţean în dosarul 'Vot Diaspora 2014' reprezintă "un semnal negativ", precizând că vinovăţia sau nevinovăţia cuiva se stabileşte în faţa unui judecător, nu prin vot în plen.

"Votul dat astăzi în Senat reprezintă un semnal negativ pe care Parlamentul îl dă, din nou, prin blocarea urmăririi penale a unui parlamentar. Obstrucţionarea Justiţiei nu poate fi acceptabilă într-o ţară în care respectarea statului de drept trebuie să fie o prioritate. Vinovăţia sau nevinovăţia cuiva se stabileşte în faţa unui judecător, nu prin vot în plen", a scris Iohannis, marţi, pe Facebook. 

Senatul a decis, marţi, să nu încuviinţeze începerea urmăririi penale a senatorului PSD Titus Corlăţean în dosarul 'Vot Diaspora 2014', adoptând cu 92 voturi 'pentru' şi 26 'împotrivă' o hotărâre în acest sens. 

Hotărârea supusă la vot precizează că Senatul nu cere începerea urmăririi penale a lui Titus Corlăţean. 

Comisia juridică a Senatului a respins săptămâna trecută cu cinci voturi "împotrivă", trei "pentru" şi un vot anulat cererea DNA de încuviinţare a începerii urmăririi penale a lui Corlăţean.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ