Iohannis, discuții pe tema Brexit: ”Scrisoarea lui Meleșcanu reflectă pozitia României”

| 20 sep, 11:15

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, despre scrisoarea comună a miniştrilor de externe din România, Polonia şi Lituania privind Brexit, că la nivel instituţional nu s-a discutat despre acest document, dar că acesta reflectă pe fond poziţia României.

"Sunt două aspecte. Un aspect instituţional: nu s-a discutat această chestiune, este o scrisoare a miniştrilor, nu a ţărilor, însă pe fond eu am spus de multe ori aceste lucruri, Marea Britanie, şi cel puţin în cazul nostru, România, au foarte multe interese de securitate generală în comun, abordări pe Flancul estic şi aşa mai departe. În esenţă, pe fond, chestiunea reflectă poziţia României pe care subliniat-o eu, în repetate rânduri", a declarat Iohannis, înainte de reuniunea informală a Consiliului European de la Salzburg, întrebat cu privire la o scrisoare transmisă de miniştrii de externe ai României, Estoniei şi Poloniei cu privire la Brexit, citează Agerpres.

De această dată, Iohannis nu a dorit să facă declaraţii despre politica internă, oferind jurnaliştilor doar informaţii despre ce va discuta în cadrul reuniunii informale a Consiliului European: "Daţi-mi voie să discutăm despre politica internă acasă", a afirmat Iohannis.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ