Iohannis, după ce Dăncilă a sesizat CCR: Problema e că România nu are prim-ministru

| 07 dec, 13:04

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri, după ce premierul Viorica Dăncilă a sesizat CCR cu privire la blocarea numirii unor miniştri, că răspunsul Curţii Constituţionale nu va rezolva problema, problema fiiind în opinia sa că România nu are prim-ministru.

"Se aude că doamna premier a trimis o solicitare la CCR. Probabil CCR va da un răspuns. Dar nu va rezolva problema. Problema nu e constituţională, este politică. De facto, România nu are prim ministru. Doamna prim ministru mi-a trimis în scris, fără să mă sune, o solicitare de remaniere a guvernului. Ieri m-a sunat. M-a întrebat când cred că voi da un răspuns. Am răspuns că azi şi mâine nu. Sincer, m-aş fi aşteptat măcar să mă sune,să întrebe dece nu ne daţi un răspuns. Această doamnă pur şi simplu nu înţelege cum funcţionează statul", a declarat Iohannis.

Preşedintele este aşteptat să ia o decizie în privinţa revocării celor doi miniştri, ai Dezvoltării şi Transporturilor.

Guvernul a sesizat, vineri, Curtea Constituţională cu privire la un posibil conflict interinstituțional, după ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat-o că încă mai analizează situaţia numirilor celor doi miniştri şi nu va lua o decizie până săptămâna viitoare. Anunţul a fost făcut de premierul Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ