Iohannis, după întâlnirea cu Trump: Suntem dispuşi să găzduim contingente mari de soldaţi americani

| 22 aug, 12:35

Preşedinţii Klaus Iohannis şi Donald Trump au adoptat, la Casa Albă, o declaraţie comună privind întărirea relaţiilor România-SUA, şeful statului spunând că întâlnirea cu omologul american a fost una foarte bună.

Administraţia americană menţionează că Donald Trump a afirmat, cu ocazia întrevederii cu omologul său român, intenţia consolidării parteneriatului cu România, precum şi prin susţinerea eforturilor de eliminare a vizelor pentru conaţionali.

De asemenea, cei doi şefi de stat au vorbit şi despre prezenţa soldaţilor americani pe teritoriul ţării noastre.

"Am arătat disponibilitatea României de a găzdui contingente mai mari americane. A rămas că vom continua discuţia mai aplicată cu secretarul Apărării. Vrem să avem mai mulţi militari în comandamentul regional, în Poliţia aeriană. Este foarte interesat, tema va fi urmărită de secretarul Apărării. Preşedintele Trump este de părere că 2 la sută din PB pentru achiziţionările din Apărare este puţin. Vom discuta în NATO", a spus Iohannis, care a abordat şi subiectul 5G:

"În România se pregăteşte o procedură publică pentru 5G, inclusiv ofertă din partea americană. E vorba de firme private care vor veni".

Trump şi Iohannis au discutat şi despre noi surse de energie.

"Preşedintele Trump este foarte interesat să fie dezvoltate noi surse de enegie, precum cele din Marea Neagră, dar şi tehnolgia nucleară civilă este în atenţia noastră. România este capabilă să devină furnizor de energie în regiune.

România are un potenţial foarte bun şi atractivitatea României trebuie să fie crescută printr-o legislaţie care redevine predictibilă, atunci lucruri vor fi foarte interesante. Până şi PSD-ul ştie asta, dar nu s-a ţinut de ele.

Ambii suntem de părere că centralele nucleare au un potenţial important pentru zonă. Avem aici o oportunitate de dezvoltare.

I-am luat cadou preşedintelui Trumo un stilou.

Preşedintele Trump mi-a spus că i-ar plăcea să vină în România. S-ar putea întâmpla după alegerile din SUA", a încheiat Iohannis.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ