Iohannis: E inadmisibil ca Afganistan, ţară în care investim resurse, să devină sursă de refugiaţi

| 16 oct, 15:30

Criza refugiaţilor. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, la Bruxelles, că tot mai mulţi refugiaţi vin din zone precum Afganistan, ţară în care România investeşte foarte multe resurse pentru a accelera procesul de pace, iar acest lucru este "inadmisibil" şi trebuie căutate soluţii la nivelul UE.

Criza refugiaţilor. "O temă importantă pe care am discutat-o şi am aprofundat-o este legată de sursa acestui val de refugiaţi, sursa principală fiind, cum bine se ştie, zona Siria. Dar cu îngrijorare am putut să constatăm că tot mai mulţi refugiaţi vin şi din cu totul alte zone, de exemplu, Pakistan şi Afganistan. Afganistan unde şi România contribuie la pacificarea zonei cu un număr important de militari", a spus Iohannis.

Preşedintele a atras atenţia că peste 600 de români sunt angajaţi în procesul din Afganistan, iar România investeşte foarte multe resurse în aceste activităţi, afirmând că este inadmisibil ca această ţară să devină sursă de refugiaţi în actualele condiţii.

"Este după părerea noastră inadmisibil ca o ţară în care investim foarte multe resurse pentru a accelera procesul de pace să devină sursă pentru refugiaţi care vin în Europa, o temă unde va trebui să găsim soluţii comune", a spus Iohannis.

Citeşte şi: KLAUS IOHANNIS, la Bruxelles: Chestiunea migrației trebuie tratată acolo unde apare

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ