Iohannis: Este evident că infrastructura din România a rămas mult în urmă, nu prea s-a vrut să se dezvolte

| 18 sep, 16:59

 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că este "evident" că infrastructura din România a rămas "mult în urmă", pentru că nu prea s-a vrut să se dezvolte, subliniind că această paradigmă se va schimba.

 

 

 

El a participat la deschiderea tronsonului de autostradă Iernut - Cheţani din judeţul Mureş.
"Este evident că infrastructura din România a rămas mult în urmă. Nu vreau să detaliez iarăşi de ce s-a rămas în urmă, cred că prin jurul meu sunt oameni care ştiu cu toţii că, de fapt, nu s-a prea vrut să se dezvolte infrastructura şi acum această paradigmă s-a schimbat, acum se vrea. Vă rog să înţelegeţi bine de ce sunt eu aici astăzi. Nu am venit pentru festivisme şi nu am venit pentru a încheia ceva, am venit pentru a da un semnal. Am venit pentru a da semnalul că trebuie să lucrăm mai repede, trebuie să ne ţinem de termene şi trebuie să avansăm mult mai repede cu lucrările de infrastructură. Acest eveniment nu este un punct terminus, acest eveniment este un punct intermediar, fiindcă mai avem foarte mult de lucru în România", a spus Iohannis.
Şeful statului a adăugat că în Planul de relansare pentru economia României un punct "extrem" de important, "poate cel mai greu", este infrastructura mare.
"Aici este nevoie de foarte mută implicare şi aici am eu aşteptări foarte mari de la Guvern şi de la constructori să facem paşi importanţi. Deci, acest eveniment vrea să arate că ne dăm seama de importanţa acestor lucrări şi ne dăm seama că trebuie să schimbăm ritmul, trebuie să meargă totul mult mai repede. Avem nevoie de infrastructură. Pentru asta, sigur, avem nevoie de finanţare, dar iată că deja fondurile europene sunt pregătite, lucrările trebuie să fie pregătite şi aceste proiecte de infrastructură mare vor fi imboldul cu care economia României se va relansa semnificativ. Prezenţa mea astăzi aici vrea să arate că mă interesează şi voi rămâne conectat la aceste proiecte, voi rămâne conectat fiindcă îmi dau seama de importanţa lor", a afirmat Iohannis.
Potrivit preşedintelui, dezvoltarea infrastructurii nu este "doar o dorinţă politică de campanie", ci o necesitate de bază.
"Gândiţi-vă că dacă vorbim de lucrări de tip autostradă avem ambiţia să realizăm Autostrada Transilvania, care trebuie finalizată, Autostrada Unirii, Valea Prahovei, Valea Oltului şi multe alte lucrări pe care le-am planificat şi pe care de data asta pot să vă asigur le vom realiza într-un timp suprinzător de scurt", a transmis Klaus Iohannis.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ