Iohannis: Fac apel la echilibru şi raţiune în campanie. Am văzut o lipsă de maturitate din partea unor politicieni

| 31 aug, 12:41

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut miercuri, la Cotroceni, un apel la "echilibru şi raţiune" în campania electorală pentru alegerile parlamentare şi a mărturisit că a fost, recent, martorul manifestărilor unei "lipse de maturitate" în comportarea unor politicieni, în raport cu politica externă a ţării.

"Pentru că ne apropiem de campania electorală, fac apel de pe acum la echilibru şi raţiune. Politica externă şi de securitate a României trebuie să fie una de consens naţional. Ea trebuie separată de competiţia electorală şi privită doar prin prisma intereselor României ca stat şi ale cetăţenilor noştri", a declarat şeful statului, la întâlnirea cu diplomaţii români. 

El a afirmat că a văzut, în ultima vreme, o lipsă de maturitate în ceea ce priveşte evaluarea politicii externe. "Spun asta pentru că am văzut în ultima vreme o lipsă de maturitate în raportarea la politica externă din partea unor politicieni - ce-i drept, nu mulţi - dar care au exercitat, unii dintre ei, cele mai înalte funcţii în stat", a adăugat Iohannis. 

În opinia sa, a diminua importanţa demersurilor în politica externă din motive de campanie internă este o dovadă de "iresponsabilitate". 

"A rupe consensul de politică externă şi a diminua importanţa demersurilor noastre externe din motive de campanie internă reprezintă o dovadă de iresponsabilitate, ce nu foloseşte nimănui. Nici măcar acestor politicieni", a punctat şeful statului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ