Iohannis: Faptul că Rusia s-a angajat militar în Siria complică situația

| 14 oct, 13:35

Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că implicarea militară a Rusiei în Siria nu ajută la soluționarea crizei, ci complică situația.

El a subliniat că o "locație foarte fierbinte" și sursa cea mai importantă a migrației este Siria, arătând că soluția este pacea și că pentru aceasta toate părțile implicate trebuie să colaboreze.

"Faptul că în ultima vreme Rusia s-a angajat militar în Siria nu ajută la soluționarea crizei, după părerea noastră, ci complică situația. Singura cale de ieșire din această criză este calea negocierii. Toate părțile implicate trebuie să fie aduse la masa negocierilor și atunci se vor găsi soluții. Acesta este punctul de vedere oficial al României și acest punct de vedere îl facem cunoscut peste tot. Nu este un punct de vedere simplu teoretic", a declarat președintele Iohannis, la Palatul Cotroceni.

El a amintit că România este una din puținele țări care mai are personal la ambasada din Damasc.

"Nu suntem unul din marii actori, însă prin faptul că suntem acolo putem fi facilitatori în discuții care pot duce spre pace în zonă", a explicat șeful statului.

CITEŞTE SI Klaus Iohannis, despre migraţie: România se comportă ca şi cum ar fi în Spaţiul Schengen

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ