IOHANNIS îi întreabă pe români, pe Facebook, dacă Procurorul General ar trebui să participe la sedinţele CSAT

| 08 ian, 13:02

Preşedintele Iohannis a lansat, joi, pe Facebook, întrebarea dacă Procurorul General ar trebui sau nu să participe la şedinţele Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, arătând că şi corupţia şi crima organizată, de care se ocupă procurorii reprezintă ameninţări la adresa securităţii naţionale.

Nu numai terorismul, dar și corupția și crima organizată reprezintă amenințări la adresa securității naționale a oricărui stat, iar procurorii se află în prima linie a luptei împotriva rețelelor ilegale de orice fel. Am lansat recent o temă de dezbatere: ar trebui sau nu să participe și procurorul general la ședințele Consiliului Suprem de Apărare a Țării?”.

Postarea preşedintelui Klaus Iohannis vine la două zile după ce şeful statului, prezent la prima şedinţă a CSM din acest an, a lansat propunerea ca Procurorul General al României să fie membru CSAT.

Ulterior, Iohannis a declarat, la Adevărul Live, despre prezența Procurorului General ca membru în CSAT, că ”trebuie să ieșim un pic dintr-o paradigmă care s-a instaurat în mod nefericit, că cele trei puteri în stat trebuie să se păzească reciproc”, pe care el nu o împărtășește.

Potrivit lui Klaus Iohannis, prezenţa Procurorului General în CSAT nu reprezintă ” în niciun fel de amestecarea puterilor în stat, ci este mai degrabă este vorba de colaborarea puterilor în stat”.

”Noi trebuie să ieșim un pic dintr-o paradigmă care s-a instaurat în mod nefericit. Multă lume crede că cele trei puteri în stat trebuie să se păzească reciproc, fiindcă avem acei ani în care mai mult s-au combătut decât au colaborat. Este o abordare pe care nu o împărtășesc”, a spus Iohannis.

Șeful statului a menționat că ”avem separarea puterilor în stat, ca să funcționeze mai bine statul, și nu ca să lupte o putere împotriva celeilalte”.”Dimpotrivă, toată lumea trebuie să colaboreze pentru a rezolva problemele României și mi se pare foarte normal să colaboreze toți cei care pot să o facă, pentru a rezolva probleme, de exemplu, de securitate națională”, a mai spus el.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
08 ian, 13:15
Radu
Votez DA !
Sa faca parte, alaturi de ministrul justitiei !
Nu ma intereseaza fitele cu separatia puterilor si alte gulgute bune pentru....naivi.
Procurorul sa fie acolo, in acel ''consiliu de coroana'' si sa participle la executarea deciziilor luate.
Asta deindata, ca invitat al presedintelui, cel care l-a numit pe functie !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ