Iohannis îl umilește pe Crin până la capăt - promisiunea unei funcții decorative în conducerea PNL

| 13 iun, 2014

Se pare că neamțul Iohannis vrea să se asigure că Antonescu nu mai beneficiază de susținerea liberalilor, în eventualitatea în care acestuia i se năzare ca pe ultima sută de metri a cursei prezidențiale să revină ca prezidențiabil al  PNL-PDL.

După ce jocul murdar pe care l-a practicat de când a fost primit în sânul liberalilor l-a propulsat în fruntea partidului, pe spinarea lui Antonescu care în final a fost dat la o parte, Iohannis răsucește cuțitul în rană fostului președinte al PNL și-i propune să candideze la alegerile interne ale liberalilor. Practic, Iohannis îl umilește pe Crin până la capăt - promisiunea unei funcții decorative în conducerea PNL.

Există două feluri de a privi mișcarea lui Iohannis, care mai degrabă se completează decât se exclud. În primă fază, prin provocarea lansată lui Antonescu, neamțul încearcă să-și consolideze poziția de lider al PNL. Se știe că fostul președinte liberal nu mai beneficiază de ceva timp de susținerea colegilor de partid, iar asta din cauza modul despotic în care a condus PNL și a deciziilor neinspirate care i-au trimis pe liberali în opoziție, în PPE și în brațele PDL, dar Iohannis dorește să confirme și să evidențieze acest lucru prin vot deschis în cadrul Congresului PNL.  Această tactică a fost folosită și de către Antonescu, care a lansat provocarea de a candida pentru funcții de conducere lui Călin Popescu Tăriceanu și Andrei Chiliman, critici vehemenți ai fostului președinte liberal. Se pare că Iohannis nu face acum decât să-l bată pe Antonescu folosind propriile lui tactici.

Pe de altă parte, în cazul în care Antonescu chiar ar candida pentru o funcție de vicepreședinte în cadrul PNL și presupunând că ar câștiga pentru că se bazează pe un grup restrâns de liberali care i-au rămas fideli, Iohannis ar avea de câștigat de pe urma experienței lui Crin în ceea ce privește conducerea partidului. Din momentul în care Iohannis a preluat frâiele PNL s-au ridicat mai multe semne de întrebare în ceea ce privește capacitatea acestuia de a conduce partidul, de a câștiga încrederea liderilor locali ai PNL, nu doar a celor de la centru, mai ales că experiența în administrația locală nu-l ajută foarte mult, așa cum nu-l ajută nici faptul că mulți peneliști nu văd cu ochi buni ascensiunea rapidă a lui Iohannis în cadrul PNL. Prin urmare, dacă acesta ar fi cazul, Iohannis va reuși să-l țină aproape pe Antonescu și în același timp să mai calmeze spiritele liberalilor din teritoriu.

Practic, indiferent ce decizie va lua Antonescu în sensul unei candidaturi în structura de conducere a PNL și indiferent de rezultatul alegerilor interne în cazul în care se va hotărî să intre în cursă, Iohannis este cel mai câștigat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ