Iohannis: În acest an şcolar grădiniţele, şcolile, universităţile nu se redeschid. Anul şcolar se încheie pe 12 iunie

| 27 apr, 13:58

Preşedintele Klaus Iohannis anunţat luni că, pentru majoritatea elevilor, în acest an şcolar grădiniţele, şcolile, universităţile nu se vor redeschide, aAnul şcolar se încheie pe 12 iunie, iar până atunci vor continua formele de învăţământ la distanţă. Examenele naţionale se vor organiza aşa cum au fost programate, cu respectarea măsurilor de distanţare socială.

”S-a decis astăzi ca, pentru majoritatea elevilor, în acest an şcolar, grădiniţile, şcolile, universităţile să nu se mai redeschidă. Anul şcolar se va termina pe 12 iunie, până atunci continuă formele de învăţământ la distanţă. Până atunci vor avea mediile încheiate cu notele de până acum”, a declarat preşedintele.

El a precizat că Elevii din clasele a terminale vor putea reveni la şcoală între 2-12 iunie pentru a se pregăti pentru examenele naţionale.
”Vor fi 10 elevi într-o sală de clasă, maxim 2-3 ore vor sta acolo şi se vor pregăti pentru examenele naţionale. Acestea se vor organiza cum au fost planificate, dar cu respectarea unor reguli de distanţare: intră pe un coridor ies pe alt coridor, se va măsura temperatura, se va face dezinfecţia”, a explicat Iohannis.
El a argumentat că faptul că elevii s-ar duce la şcoală ar implica două riscuri mari: există riscul ca elevii să ducă boala la şcoală şi de la şcoală acasă.
un alt argument al lui Iohannis a fost că sunt o serie de ţări din UE care nu mai doresc să redeschidă şcolile şi că sunt câteva ţări unde situaţia e în evaluare.
”Am dorit să aflăm unde experimental s-au deschis şcolile. Într-o provincie din Franţa s-a deschis experimental şcoala şi experimentul nu a decurs bine, Elevii au fost testaţi pozitiv şi mai mulţi dascăli au ajuns la terapie intensivă”, a relatat Klaus Iohannis.
”Nu se deschid şcolile, nu se deschid universităţile, continuă învăţământul la distanţă. Anul şcolar se va încheia cu mediile încheiate şi evităm riscuri majore. Nu ar fi posibil în şcolile noastre să se respecte distanţarea între elevi. S-a renunţat la ideea redeschiderii şcolilor”, a conchis Iohannis.
Preşedintele Klaus Iohannis: Persoanele de peste 65 de ani vor putea ieşi din casă în intervalele 7:00 - 11:00 şi 19:00 - 22:00
Preşedintele a amintit că persoanele peste 65 de ani pot ieşi din casă între 11:00 şi 13:00.
”Având în vedere că vremea se încălzeşte, începând de astăzi se schimbă acest interval. De la 7-11 şi de la 19-22, când vor putea să iasă din casă, fie pentru cumpărături, fie pentru a face mişcare în jurul casei sau blocului”, a subliniat preşedintele, adăugând că va fi emisă o ordonanţă militară în acest sens.
Iohannis a anunţat şi un ajutor pentru R.Moldova în contextul epidemiei de coronavirus

”Acolo situaţia este complicată şi România, care se consideră un partener important, va pregăti două măsuri importante. O echipă de medici se va deplasa acolo pentru a ajuta spitalele de acolo să facă faţă mai bine acestei epidemii. O a doua acţiune va consta în trimiterea de măşti, materiale sanitare de protecţie, ba chiar medicamente din rezerva noastră în Republica Moldova pentru a ajuta cetăţenii acestei ţări să treacă mai uşor peste epidemie”, a declarat preşedintele.

 

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ