Iohannis: „În unele speţe imunitatea parlamentară este folosită pentru blocarea cererilor Justiţiei”

| 22 feb, 18:39

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat luni Parlamentul, arătând că este neplăcut surprins că în unele speţe imunitatea parlamentară este folosită pentru blocarea cererilor Justiţiei.

„În planul politicii noastre interne, în ceea ce priveşte consolidarea statului de drept, independenţa justiţiei şi lupta anticorupţie, angajamentul meu rămâne neschimbat şi cât se poate de ferm: determinarea pentru întărirea statului de drept vine din convingerea că o consolidare a progreselor în aceste domenii este în beneficiul cetăţenilor noştri. Sunt neplăcut surprins de faptul că în anumite speţe încă nu s-a înţeles că imunitatea parlamentară nu are voie să fie folosită pentru blocarea cererilor Justiţiei, aşa se face că în materie de răspuns la solicitările Justiţiei, după câţiva paşi înainte recunoscuţi de toată lumea şi aşteptaţi de cetăţeni, urmează unul înapoi, care pune din nou în discuţie credibilitatea Parlamentului şi voinţa unor raporturi corecte cu justiţia", a spus şeful statului, în plenul Parlamentului.

"Vă propun un alt fel de an electoral - care să nu fie nici populist, nici pierdut pentru temele de interes şi nici al măsurilor hazardate. (...) Vă invit să asumăm câteva teme majore: recâştigarea încrederii în politică, funcţionarea instituţiilor într-un stat democratic, continuarea eforturilor în domenii în care România a câştigat respect", a mai spus Iohannis.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ