Iohannis: „Încercarea PSD de a se folosi de năcazul foștilor deținuți politici pentru a-și justifica asaltul asupra justiției

| 12 apr, 13:40

Președintele Iohannis a acuzat PSD că se folosește de „năcazul foștilor deținuți politici” pentru a-și justifica asaltul la adresa Justiției. Șeful statului a făcut acestă declarație la finalul consultărilor de la Cotroceni cu delegația PSD din care au făcut parte Ioan Muntean și Marin Iancu, fosși deținuți la Aiud.

"​I-am ascultat pe cei doi și am auzit două povești de viață cutremurătoare. Torționarii comuniști trebuie trași la răspundere și să suporte consecințele legii. Încercarea PSD de a se folosi de năcazul acestor foști deținuți politici pentru a-și justifica asaltul asupra justiției este jalnică”, a spus Iohannis.

Cât privește consultările propriu-zise pe tema justiției, șeful statului a precizat că nu este nicio surpriză că opiniile sale și ale PSD sunt „destul de diferite”. 

"După părerea mea, justiția a ajuns în situația de acum din vina PSD. PSD dă un asalt asupra justiției intens de la începutul mandatului. PSD e vinovat că despre justiție se discută în termeni de îngrijorare. Românii se tem că PSD va subjuga justiția”, a spus șeful statului.

Principalele declarații ale președintelui:
  • Am avut o discuție pe justiție, mai exact pe modificările aduse legilor justiției. Cred că nu este o surpriză că opiniile lor cu ale mele sunt destul de diferite.
  • După părerea mea, justiția a ajuns in situația de acum din vina PSD. PSD-ul dă un asalt asupra justiției intens și continuu, de la începutul mandatului. PSD este vinovat că despre justiție se discută în termeni de îngrijorare. Românii se tem că PSD va subjuga justiția.
  • Am discutat foarte pe scurt și despre referendum și am reiterat așteptările mele privind acțiunea Parlamentului - aștept de la Parlament un răspuns rapid și pozitiv.
  • Este nevoie de referendum și pe 26 mai vom avea un referendum.
  • Din delegația PSD au făcut parte și doi foști deținuți politici.
  • După discuțiile propriu-zise, I-am ascultat pe cei doi și am auzit două povești de viață cutremurătoare.
  • Reiterez - torționarii comuniști trebuie să fie trași la răspundere, dar încercarea PSD de a se folosi de năcazul acestor doi deținuți pentru a-și legitima asaltul pe justiție este o încercare jalnică.
  • Ar fi trebuit să participe la consultările de astăzi și reprezentanții ALDE. N-au venit. ALDE nu e interesat de un dialog cu președintele și nici de situația din justiție.
Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ