IOHANNIS AMÂNĂ DESEMNAREA NOULUI PREMIER. Grindeanu a fost azi la Cotroceni

| 29 dec, 11:55

Preşedintele Klaus Iohannis amână desemnarea noului premier, deşi PSD l-a propus miercuri pe Sorin Grindeanu. O decizie nu va fi anunţată astăzi de preşedinte, nefiind clar în acest moment dacă nominalizarea va mai fi făcută mâine sau la începutul anului viitor. Grindeanu a avut astăzi, la Cotroceni o discuţie cu şeful statului.

 

ACTUALIZARE 13.02 Întâlnirea a avut loc la Palatul Cotroceni.  Sorin Grindeanu a fost nominalizat miercuri pentru funcţia de prim-ministru. Propunerea a fost aprobată miercuri în Comitetul Executiv Naţional al Partidului Social Democrat.

 

ACTUALIZARE 11.50. Sorin Grindeanu a ajuns la Palatul Cotroceni.

____________________________________________

PSD şi ALDE au făcut o nouă mutare ieri - a doua nominalizare pentru funcţia de premier. Cel ales este Sorin Grindeanu, fost ministru al Comunicaţiilor în Cabinetul Victor Ponta.

Astăzi se aşteaptă răspunsul preşedintelui. Klaus Iohannis trebuie să anunţe dacă acceptă propunerea şi-i dă social democratului misiunea de a forma noul Guvern. Șeful statului a ajuns la Palatul Cotroceni în această dimineață, cu puțin timp înainte de ora 11.00.

Sorin Grindeanu, propus pentru funcţia de premier, spune că l-a rugat pe Liviu Dragnea să-i stea alături pentru punerea în aplicare a programului de guvernare, despre care spune că este foarte clar şi, în acelaşi timp, complex.

Sorin Grindeanu s-a născut în data de 5 decembrie 1973, în Caransebeş, este căsătorit şi are doi copii. În anul 1992 a absolvit Liceul Traian Doda din Caransebeş, iar în anul 1997 a absolvit Facultatea de Matematică din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara.

Şi-a început activitatea profesională în anul 1998 când pentru doi ani a ocupat postul de preparator la Facultatea de Sociologie şi Psihologie din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara. În perioada 2000 – 2001 a fost asistent la aceeaşi facultate.

În luna noiembrie 2001, până în 2014 a fost director la Direcţia pentru Tineret şi Sport a judeţului Timiş. Din anul 2005, timp de trei ani a muncit în domeniul privat, iar în anul 2008, până în 2012 a devenit viceprimar al municipiului Timişoara. În anul 2012, la alegerile parlamentare a fost ales deputat, însă a demisionat din Parlament în 29 iunie 2016 când a câştigat alegerile locale şi a fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, funcţie pe care o ocupă în prezent.

În perioada decembrie 2014- noiembrie 2015, Sorin Grindeanu a ocupat funcţia de ministru pentru Societatea Informaţională.

În anul 1996 s-a înscris în PDSR care ulterior a devenit PSD, ocupând mai multe funcţii. Din anul 1998, până în 2001 a fost vicepreşedinte la organizaţia de tineret a PSD Timiş, din 2002 a fost membru în Biroul Executiv judeţean al PSD Timiş şi membru în Consiliul Naţional al TSD. În anul 2003 a fost ales preşedinte executiv al PSD Timiş, iar în 2005 a fost ales preşedinte al PSD Timişoara şi primvicepreşedinte al PSD Timiş.

Tag-uri: Sorin Grindeanu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 aug, 10:59
unloazy
daily dose of tadalafil
In pregnant women, severe iron deficiency anemia has been linked to premature births and low birth weight babies generic cialis online pharmacy

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ