Iohannis: L-am rugat pe procurorul general să ia toate măsurile pentru mai multă celeritate în cercetări

| 06 oct, 16:19

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că a avut o întâlnire cu procurorul general şi l-a rugat pe acesta să ia toate măsurile pentru a introduce mai multă celeritate în cercetări, afirmând că există dosare "extrem de vechi", precum cele ale Revoluţiei sau Mineriadei.

"Am avut o întâlnire cu procurorul general aici, la Cotroceni, şi l-am rugat să ia toate măsurile care se pot lua pentru a introduce mai multă celeritate în exerciţiul cercetărilor. E foarte simplu: avem dosare vechi, unele extrem de vechi, mă gândesc la Dosarul Mineriadei, Dosarul Revoluţiei. Este inacceptabil să stăm noi şi să nu ştim ce s-a întâmplat la Revoluţie, cine a fost vinovat, ce s-a întâmplat la Mineriade, cine sunt oamenii vinovaţi. Dacă vorbesc de vinovaţi, vorbesc de oameni care au încălcat legea, nu de o vină istorică. Nu e treaba istoricilor încă. Deocamdată, şi în Dosarul Revoluţiei, şi în Dosarul Mineriadei, este treaba procurorilor, iar cine a greşit va plăti", a spus şeful statului. 

El a precizat că l-a mai rugat pe procurorul general să ia măsurile necesare astfel încât cercetările să fie efectuate mai rapid, pentru a trimite dosarele în instanţă atunci când procurorii constată că s-a încălcat legea. 

"Acolo unde se constată că nu s-a încălcat legea, că sunt nişte delaţiuni comice, acolo să se restabilească de îndată bunul renume al persoanei care a fost pe nedrept acuzată", a adăugat Klaus Iohannis.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ