Iohannis, la Istanbul: Astăzi este o zi neagră pentru Uniunea Europeană

| 22 mar, 18:37

Uniunea Europeană şi Turcia au fost sub atac terorist, ceea ce arată că problemele lumii sunt departe de a fi rezolvate, a spus, marţi, la Istanbul, preşedintele Klaus Iohannis, făcând apel la solidaritate.

"După cum, din păcate, ştim cu toţii, astăzi este o zi neagră pentru Uniunea Europeană. Bruxelles a fost sub atac terorist, Uniunea Europeană este sub atac terorist şi, din păcate, şi Turcia a fost sub atac terorist. Aceste lucruri ne arată că terorismul este prezent peste tot în civilizaţie. Aceste lucruri, din păcate, ne arată că problemele lumii sunt departe de a fi rezolvate, dar acolo unde putem să intervenim noi, cu prietenia între ţări, cu solidaritatea dintre noi, avem o şansă foarte bună să rezolvăm aceste probleme", a declarat preşedintele la întâlnirea cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Turcia.

Preşedintele a mai spus că "solidaritatea" este cuvântul care se potriveşte cel mai bine în această situaţie şi că toată lumea a fost impresionată şi îndurerată de recentele atacuri teroriste din Istanbul, Ankara, Paris şi Bruxelles.

"Sunt probleme cunoscute, este vorba, desigur, de problema terorismului, problema migraţiei, problema războiului din Siria şi multe alte probleme care, din păcate, ne ţin, ne reţin atenţia mai mult decât am fi dorit ca aceste probleme s-o facă", a mai spus Iohannis.

Preşedintele le-a spus românilor din Turcia că reprezintă "o legătură, un pod între cele două ţări", la fel ca minorităţile turcă şi turco-tătară din România.

"Acest pod nu este unul nou. Între ţările noastre, de multă vreme, există legături foarte bune, legături care s-au realizat şi la nivel instituţional, dar şi la nivel personal, s-au realizat în zona economică, dar, în acelaşi fel, şi în zona culturală. Toate acestea ne fac să credem că România şi Turcia pot construi împreună în continuare foarte multe lucruri bune", a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis, aflat într-o vizită de stat în Turcia, va depune miercuri o jerbă de flori la locul atentatului de la Ankara din 13 martie şi va avea convorbiri tete-a-tete cu preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ