Iohannis: ”Le multumesc cetăţenilor care au mers la urne/ Victoria aparţine în primul rând democraţiei româneşti.”

| 28 sep, 20:32

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că scrutinul de duminică, organizat în condiţii speciale din cauza pandemiei, s-a derulat bine şi a felicitat organizatorii şi membrii birourilor electorale. Iohannis a mulţimit celor care au mers la vot şi a apreciat că a fost, în primul rând, o victorie a democraţiei. Şedul statului a apreciat victoria PNL şi a USR şi a vorbit despre faptul că ”epoca PSD trebuie să se încheie definitiv”.

 

”Mă bucură foarte mult participarea tinerilor în număr mare la acest scrutin. Cei care au câştigat încrederea alegătorilor sunt obligaţi să livreze o adminsitrţiei publică performantă care să ofere prosperitate”, a mai declarat preşedintele.
Acesta a vorbit şi despre ”PSD care a pierdut acolo unde se credeau invincibili”.
”Votul de ieri a reprezentat şi un vot de blam la adresa minciunii, stagnării şi incompetenţei ridicate la rang înalt de PSD care au pierdut acolo unde se credeau invincibili. Epoca PSD trebuie să se încheie definitiv. Victoria de ieri e doar o victorie de etapă. Încurajez partidele democratice să continue dialogul pentru a oferi încredere şi soluţii responsabile pentru dezvoltarea României. Mai avem un pas. Victoria la locale trebuie confirmată la alegeirle din decembrie, când majoritatea toxică care a acaparat Parlamentului va putea fi oprită să mai producă daune. Avem mare nevoie de o nouă majoritate credibilă, care să impun rapid reformele legislative atât de aşteptate şi necesare. Printre ele se numără şi legea care să asigure din nou desfăşurarea alegerilor primarilor în două tururi de scrutin”, a mai declarat Iohannis.
”Îi felicit pe toţi cei care au câştigat mandate, dar îi avertizez că nu vor avea o misiune deloc uşoară. Îi indemn să îşi exercite rolul cu responsabilitate. Fac un apel către autorităţile locale să organizeze tranziţia de putere la nivelul administraţiilor locale cât mai rapid şi prudent”, a încheiat şeful statului.
”Votul pe care vi l-au dat ieri românii arată că administraţiile locale de succes ale PNL sunt exemple pe care le vor preluate şi în alte administraţii locale. Votul de ieri a fost unul pentru seriozitate în viaţa publică, pentru politicieni maturi şi admnistratori competenţi. E şi un semnal clar transmis de cetăţeni că doar prin colaborarea şi pe viitor a formaţiunilor de dreapta România are şansa să se modernizeze şi să se dezvolte. Românii au votat pentru o direcţie nouă – a bunului simţ, a respectului pentru cetăţean şi a democraţiei. Administraţia publică locală trebuie reconstruită pe o serie de piloni fundamentali precum transparenţă, integritate, profesionalism toate puse în slujba interesului public”, a mai declarat şeful statului.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ