Iohannis: ”Lucrăm la o metodologie pentru o decizie mai rapide privind măsurile anti-COVID-19 din fiecare județ!”

| 09 oct, 15:33

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri.după vizita la INSP, că în urma discuţiilor, la care a participat şi ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru,s-a convenit să se lucreze la o metodologie care permite luarea unei decizii mai rapide şi mai corelate privind mpsurile anti-COVID-19 din fiecare judeţ. El a recomandat ca masca să fie purtată tot timpul de cei care ies din casă.

Preşedintele a mai precizat că nu intenţionează să revenim la starea de urgenţă, dar că nunţile, botezurileşi serbările ar putea fi restricţionate. Închiderea şcolii nu trebuie exagerată, consideră preşedintele, argumentând că elevii sunt în siguranţă în şcoli.

”Nu intenţionez să revenim la starea de urgenţă. Există măsuri care pot avea efecte mai bune. Nu avem nevoie să închidem toată ţara pentru a avea efect de îngrădire. Pentru a purta mască nu e nevoie de stare de urgenţă. În această etapă nu intenţionez să introduc starea de urgenţă, dar sunt adeptul măsurilor preventive tip mască. Evenimentele la care se adună multă lume vor trebui restricţionate. Am văzut, din păcate, prea multe întruniri nunţi, botezuri, serbări, unde nu au fost respectate aceste restricţii şi e posibil ca astfel întruniri să fie restricţionate”, a declarat preşedintele.
El a precizat că a discutat de multe ori cu premierul şi ministrul Tătaru despre aceste chestiuni.
”Guvernul ia măsuri pentru a nu ajunge în situaţii critice. În situaţia de acum avem 600 şi ceva de persoane la ATI, dar avem 1.000 de locuri destinate numai pentru pacienţi COVID, am solicitat ca guvernanţi să caute soluţii pentru a avea mai multe locuri. Noi vom face tot ce trebuie făcut pentru a preveni intrarea în stare critică a sistemului medical. Este nevoie de soluţii concrete, inovative. Acolo unde secţia ATI se poate extinde, unde sunt specialişti, se va putea mări numărul de paturi. Dacă anumite spitale vor fi transformate sau nu e o decizie a MS, însă nu sunt adeptul măsurilor heirupiste”. a subliniat Iohannis.
Ce alte declarații a mai făcut președintele, află aici!

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ